Friday, May 1, 2015

ក្តាម​សមុទ្រ ឆាគ្រឿង




                
រឿងផ្សំ
- ក្តាម ២ បកកាត់ជាដុំៗដាក់ត្រាំទឹក ជើងកាត់ខាងចុងចេញបន្តិចរួចដំបន្តិចដែរមុនដាក់ត្រាំទឹក
- គ្រឿង ២ស្លាបព្រាបាយ (គ្រឿងបុកហើយ)
- ស្លឹកខ្ទឹម ៣ គល់កាត់ ២ ថ្នាំងដៃ
- ម្ទេស ១ ស្លាបព្រាបាយ (ម្ទេសឆា)
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទឹមស ៤ កំពឹសចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
- ប្រេងឆា ៣ ស្លាបព្រាបាយ

វិធីធ្វើ
១. ជា​ដំបូង​ដាក់​ប្រេងឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះឲ្យ​ក្តៅ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ខ្ទឹមស ​និងគ្រឿង​ចូល​ ហើយ​រំលីញ​បន្តិច​សិន​ទើប​ដាក់​ម្ទេស​រំលីញ​ជា​មួយ​គ្នាដែរ​រូចហើយ​បន្ថែម​ ស្ករស ​និង​អំបិល​រំលីញ​រហូត​ទាល់​តែគ្រឿង​ឡើង​ក្រហម។​
២. ស្រង់​ក្តាម​ដែល​អ្នក​បាន​ត្រាំ​យក​មក​ដាក់​ក្នុង​គ្រឿង​ដែល​បាន​រំលីង រួច​ហើយ​​ឆា​បញ្ចូល​គ្នា រងាស់​ប្រហែល​ជា ​១០-១៥ នាទីទើប​ដាក់​ស្លឹកខ្ទឹម​ចូល គ្រប​បន្តិច​ទៀតល្មម​តែ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ទ្រោមជា​ការ​ស្រេច។
៣. ទឹក​គ្រឿង​ដែល​ត្រូវ​ជ្រលក់​ជា​មួយ​ក្តាម​ ខ្ទឹមស ​និង​ម្ទេស​ បុក​ឲ្យម៉ត់​ រួច​បន្ថែម ​ស្ករស, ក្រូចឆ្មា​ និង​ទឹកត្រី​ រសជាតិ​ផ្សំទៅតាមចំណូល​ចិត្ត៕