Friday, May 1, 2015

បង្គារបំពងខ្ទិះដូង


                  
រឿងផ្សំ
- បង្គារ ៥០០ក្រាម យកសំបកចេញ
- ខ្ទិះដូង កន្លះកូនចាន
- ម្សៅឆា ១០០ក្រាម
- ស៊ុត ២គ្រាប់
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងឆា ១កូនចាន

+ វិធីធ្វើ

១. មុន​ដំ​បូង​ត្រូវ​យក​ខ្ទិះ​ដូង ម្សៅឆា ស៊ុត និងអំបិល​​លាយ​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យបាន​សព្វល្អ។
២. បន្ទាប់​មក​យក​បង្គារដែល​បាន​បក​សំបក​ស្អាត​ហើយ​​​មក​ដាក់​ចូល​​ប្រឡាក់​​ឲ្យ​ជាប់​ជា​មួយ​បង្គា។

៣. យក​បង្គា​ដែល​បាន​ប្រឡាក់​ជាប់​ជា​​មួយ​គ្រឿង​​បាន​លាយសព្វ​ មកដាក់​​​បំ​ពង​ បន្ទាប់​មក​មើល​រហូត​ទាល់​តែ​ឆ្អិន​ រួច​ហើយ​គេ​យក​​វា​មក​ញ៉ាំជា​មួយ​ទឹក​ជ្រលក់​ជូអែម៕