Friday, May 1, 2015

បង្កងទ្រង់គ្រឿង

                                        

គ្រឿងផ្សំ
- បង្កង ៥០០ក្រាម​វះ​ខ្នង​ស្រស់​បេះ​យក​សាច់
- ម្ទេសប្លោក ១ចំហៀងផ្លែហាន់​ជា​ដុំ​បួន​ជ្រុង​តូច​ល្មម
- ប៉េងប៉ោះ ១ផ្លែហាន់​ជា​ដុំ​បួន​ជ្រុង​តូច​ល្មម
- ខ្ទឹមបារាំង ១ចំហៀង​ផ្លែ​ហាន់​តូច​ល្មម
- ផ្សិតចំបើង ២០០ក្រាម​ហាន់​ជាដុំ
- ម្ទេស ដាក់​តាម​ការ​ចូល​ចិត្តហាន់​បញ្ឆិត​វែង
- ប្រេងខ្យង ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស កន្លះ​ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ចិប
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ដាក់​តាម​ការចូលចិត្ត
- ប្រេងឆា ៣ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
- ម្សៅឆា ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ

 វិធីធ្វើ
១. ដំ​បូងត្រូវ​ដាំ​ទឹកដាក់​ស្រស់​បង្កង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ជា​មុន​សិន ​​(ដាក់ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ទឹក​ ១​ស្លាបព្រាបាយ) ហើយ​ទុក​បង្កងឲ្យ​ត្រ​ជាក់​ចាំ​យក​មក​បេះ​សាច់​​​រួច​ហាន់​ជា​ដុំៗ។​
២. ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ខ្ទឹម​បារាំង​ចូល​​ឆា​បន្តិច​សិន​ទើប​បន្ថែម​ ម្ទេស​ប្លោក​ឆា​ពីរបី​ត្រឡប់​ ចាំ​ដាក់
​ផ្សិត​ចំបើង​ ម្ទេស ប៉េងប៉ោះ ឆា​បញ្ចូល​គ្នា​ រួច​ហើយ​ដាក់​ប្រេង​ខ្យង​ ទឹក​ត្រី ប៊ីចេង ស្ករស អំបិល ​ម្សៅ​ឆា និងបន្ថែម​ទឹក​បន្តិច​បន្តឆា​មួយ​​មួយ​ភ្លេតទៀត។ 
៣. បន្ទាប់​ពី​នោះ​មក​ត្រូវ​ដាក់​បង្កង​ដែល​បាន​ហាន់​រួច​ចូល​ឆា​ត្រឡប់​បន្តិច​ដួស​ដាក់​ចាន​រៀប​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​​ដាក់​ពីលើ​ជា​ការស្រេច៕​