Friday, May 1, 2015

ចៀនស្លាបមាន់​ឲ្យ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់


                          
គ្រឿងផ្សំ
- ស្លាបមាន់ ៨-១០ស្លាប 
- ខ្ទឹមស ៣កំពឹសដុំបែក
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង បន្តិច
- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្រេចម៉ដ្ឋ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ ឬតាមការចូលចិត្ត
- ប្រេងឆា 

+ វិធីធ្វើ
១. មុន​ដំ​បូង​​ត្រូវ​​យក​ស្លាប​​មាន់​​មក​​ដាក់​ប្រឡាក់​​ដែល​​មាន​គ្រឿង​​ផ្សំ​ដូច​ជា​៖ ខ្ទឹមស, ស្ករស, អំបិល, ប៊ីចេង, ម្សៅស៊ុប និង​ម្រេច​ រួច​ហើយ​​ទុក​វា​ឲ្យ​​ចូល​​ជាតិ។
២. បន្ទាប់​​ពី​សាច់​មាន់​ចូល​រស់​ជាតិ​បាន​សព្វ​ហើយ ត្រូវ​​​យក​ប្រេង​ឆា​ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​​ខ្ទះទុក​វា​ឲ្យ​ក្តៅ​បន្តិចសិន​ បន្ទាប់​មក​​ដាក់​ស្លាប​មាន់​ចូល។

៣​​. ទុក​ឲ្យ​​វា​ឆ្អិន​​ម្ខាង​សិន​ បន្ទាប់​មក​​ត្រ​ឡប់​មក​ម្ខាង​ទៀត​​ឲ្យ​ឆ្អិន​ដូច​គ្នា​ រួច​ហើយ​​មើល​​ទៅ​​វា​រាង​ក្រៀម​ឡើង​ក្រហម​អាច​​ដួស​​ទុក​ញ៉ាំ​​បាន​ហើយ៕