Friday, May 1, 2015

បង្គាបំពងស្រោចទឹកសៀង





              
រឿងផ្សំ
- បង្គា ៥០០ក្រាមយកពុកមាត់ ជើងចេញ
- ទឹកសៀង, ប្រេងខ្យង, ប្រេងល្ងរ, ទឹកគីមបួយ, ស្ករស, ម្សៅស៊ុបលាយបញ្ចូលគ្នារស់ជាតិជូផ្អែម
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយហាន់ កន្លះកូនចាន
- ប៉េងប៉ោះ ១ផ្លែចិតជា​ចំណិត និងសាឡាដបន្តិចរៀប​ដាក់​ខាង​ក្រោម​បង្គា
- ប្រេងឆា ១ចាន 

 វិធីធ្វើ
១. ជា​ដំបូង​ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​រួច​ហើយ​យក​បង្គា​មក​ដាក់​បំពង​ទុក​ប្រហែល​ជា​ ៣-៤នាទី​បង្គា​ឆ្អិន​ ហើយ​ស្រង់​ទុក​​​ឲ្យ​​ស្រក់​ប្រេង​អស់​​ សុំ​រៀប​ដាក់​ចាន។
២. យក​ប្រេង​ឆា​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​បន្តិច​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​ទឹក​សៀង​ដែល​បាន​លាយ​រួច​ហើយ​ចូល​ឆា​មួយ​ភ្លេត​ចាំ​ដាក់​​ជី​វ៉ាន់​ស៊ុយ​ចូល​ឆា​វា ​២-៣​ត្រឡប់។​
៣. យក​ទឹក​សៀង​ដែលបាន​​ឆា​រួច​ទៅស្រោចពី​​លើ​បង្គា​​ដែល​បាន​រៀប​ដាក់នៅ​ក្នុង​​ចាន​ឲ្យ​សប់​ជា​ការ​ស្រេច៕