Friday, May 1, 2015
បង្គាបំពងស្រោចទឹកសៀង
រឿងផ្សំ
- បង្គា ៥០០ក្រាមយកពុកមាត់ ជើងចេញ
- ទឹកសៀង, ប្រេងខ្យង, ប្រេងល្ងរ, ទឹកគីមបួយ, ស្ករស, ម្សៅស៊ុបលាយបញ្ចូលគ្នារស់ជាតិជូផ្អែម
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយហាន់ កន្លះកូនចាន
- ប៉េងប៉ោះ ១ផ្លែចិតជាចំណិត និងសាឡាដបន្តិចរៀបដាក់ខាងក្រោមបង្គា
- ប្រេងឆា ១ចាន
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះទុកឲ្យក្តៅរួចហើយយកបង្គាមកដាក់បំពងទុកប្រហែលជា ៣-៤នាទីបង្គាឆ្អិន ហើយស្រង់ទុកឲ្យស្រក់ប្រេងអស់ សុំរៀបដាក់ចាន។
២. យកប្រេងឆាដាក់ចូលក្នុងខ្ទះបន្តិចទុកឲ្យក្តៅ បន្ទាប់មកដាក់ទឹកសៀងដែលបានលាយរួចហើយចូលឆាមួយភ្លេតចាំដាក់ជីវ៉ាន់ស៊ុយចូលឆាវា ២-៣ត្រឡប់។
៣. យកទឹកសៀងដែលបានឆារួចទៅស្រោចពីលើបង្គាដែលបានរៀបដាក់នៅក្នុងចានឲ្យសប់ជាការស្រេច៕