Monday, April 27, 2015

មឹកបំពង​ទឹកម្ទេស

                                                 
រឿងផ្សំ
- មឹកហាន់កង់ៗ ឬគ្រាន់តែ​ឆូត​កុំ​ឲ្យដាច់ ៥០០ក្រាម
- ម្ទេសចង្អុលមេឃយកពណ៌ក្រហមចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត​ ៦គ្រាប់
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិលម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកខ្មេះ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកសុទ្ធ ៥ស្លាបព្រាបាយ 
- ប្រេងឆាទុកបំពង ១ចានចង្កិះ

 វិធីធ្វើ
១. ចាប់​ផ្តើម​​មឹក​បំពង​ឲ្យ​ឡើង​ក្រហម​ ហើយ​ដួស​ទុក​មួយ​ឡែក​។​
២. ​បន្ទាប់​មកចាប់​ដាក់​បេង​ឆា​ក្នុង​ខ្ទះឲ្យ​ឡើង​ក្តៅ រួច​ដាក់ស្ករ​, អំបិល,​ ម្ទេស, ​ទឹកខ្មេះ ​និង​ទឹក​សុទ្ធ​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​កូរ​ឲ្យ​ឡើង​ខាប់​ ហើយ​យក​ទៅ​ស្រោច​ពី​លើ​មឹក​ដែល​បំពង​រួច​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments:

Post a Comment